Свято Трійці в Тетянинському храмі

      Священики в зелених ризах, а в церкві пахне свіжою травою і липовим цвітом – це свято Трійці. Для православних християн це свято особливе, адже в цей день багато років тому народилася Церква.

     Зішестя Святого Духа на апостолів ознаменувало ще одне диво: Господь дав можливість простим людям підкорити світ Божим словом, яке учні Христові понесли до людей. Після Воскресіння це ще одне з найбільших чудес, яке змогли побачити люди, адже відбулося неймовірне: було явлено триєдинство Бога – те, що розумом не осягається, лише вірою.

      У день П’ятдесятниці всім нам було даровано благодать Святого Духа – Утішителя і життя Подателя, саме тому й освячується в цей день зілля як ознака того, що Він приходить на землю, щоб оновити її, у тому ж числі й людину, сповнюючи кожного з нас вогнем Божої Любові.

      Свято Трійці – це не лише день народження Церкви, це свято радості, свято світла і свято просто людини, бо, тільки приймаючи Духа Святого і творячи добро і милосердя, відмовляючись від гріха,  людина стає по-справжньому Людиною, тою, якій відкрите Царство Небесне.

      Нехай же кожного з нас торкнеться благодать Святого Духа – Утішителя, серця наші стануть чистими, а дух – оновленим.

О. Дученко 

(298)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *