Свято Введення Пресвятої Богородиці до храму

    4 грудня – Введення Пресвятої Богородиці до храму. Це одне з найбільших дванадцяти православних свят. Це свято особливе. Чому? Тому що воно передрікає нам одну з найвеличніших подій для усього людства – народження Сина Божого від плоті людської. Воно знаменує те, що храм Божий – це місце, де виконується тільки воля Господня, і все, що відбувається – лише за Його святим словом. Це свято визначає, що жінка, народжена з плоті і крові, може стати вмістилищем самого Бога. Воно стверджує, що Та, Яка достойна ввійти  в святая святих, куди вхід дозволений був лише первосвященикам, є Чеснішою за Херувимів і незрівнянно Славнішою за Серафимів і стане Достойною Матір’ю Господнього Сина і Матір’ю всього людства. Це свято вчить нас тОму, що обітниця Богу – це можливість дива, і в той же час це необхідність дотримання слова, як це й зробили Іоаким і Анна. Це свято – гімн чистоті й святості, це ода Божій волі і Його всемогуттю.

    Свято Введення є особливим для всього людства, адже із входом у храм Пресвятої Богородиці усі ми отримали можливість увійти в Царство Небесне, а Ця юна Діва, яка так впевнено долала сходинку за сходинкою, Сама стане для кожного з нас отими сходинками до Небесного Єрусалиму.

    У цей день понад два тисячоліття тому Пречисту зустрічали світильниками, щоб Вона з полум’яним горінням серця возлюбила Божий храм. Так і всім нам потрібно, за прикладом Богородиці, нести свічечку віри в своїй душі, щоб вона палахкотіла і зігрівала своїм теплом наше життя і допомагала творити добрі справи. Але спершу кожному з нас необхідно створити храм своєї душі і впустити туди Бога і Пресвяту Богородицю.

    … А маленька Отроковиця піднімається сходинками до храму і веде за собою усе людство.

Величаємо Тебе, Пресвятая, Богом обрана Діво, і шануємо введення Твоє у храм Господній

Олеся Дученко

(207)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *