Вечір колядок хорів Здолбунівського благочиння

    Різдвяна радість… Вона сповнює серця, вона бринить у кришталевих сніжинках і виграє яскравими вогниками на ялинці, вона – у смерековому ароматі і запашній куті, у голосистих дзвіночках і урочистій тиші Святвечора,  а ще вона – у колядках і різдвяних піснеспівах.

    За давньою українською традицією православні християни, щоб прославити народження Христа, колядували. Уже неодноразово у Свято-Казанській парафії відбувалися вечори колядок, але цьогоріч уперше такий захід відбувся безпосередньо у Свято-Тетянинському храмі.

    Серед учасників були хор і сестрички Свято-Тетянинського і Свято-Георгіївського храмів міста Здолбунова, а також колектив сестричок Свято-Катеринівської парафії. Одними із колядників були хористи Свято-Миколаївського храму села Гільчі. Особливо порадував виступ старшої групи недільної школи Свято-Казанської парафії. Ну і, звичайно ж, славословили Христа і священики благочиння. На завершення свята усі присутні разом заколядували, а найменші гості отримали солодкі різдвяні гостинці від настоятеля о. Юрія.

     Колядки, віншування, спільна молитва – це все те, що об’єднало усіх присутніх на декілька годин і подарувало відчуття єдиної родини.

   Нехай же Різдво Христове дарує усім невимовну радість від розуміння того, що Спас народився. А ще хай дарує кожному оте дитяче, справжнє і щире почуття віри в диво і в маленького Ісуса. Хай у нашому житті запанує справжня духовна радість, яка, як невидима павутинка, з’єднає наші долі і наші серця, і ми, як малі діти, радітимемо мережаній сніжинці, яка раптом залоскотала щічку, першій зірниці, що з’явилася на небі, і просто відчуттю самого свята. Будьмо, як діти. «Бог предвічний народився!..»

Христос народився! Славімо Його!

Олеся Дученко

(179)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *