День четвертий Великої Радості. Архієрейське Вечірнє Богослужіння

       Ділитися радістю, радіти щастю інших, радіти разом – ось одні з головних принципів християнського співіснування. У пасхальну седмицю вони є чи не найважливішими, саме тому такими необхідними є в цей час архіпастирські візити, які сприяють єднанню православної громади, допомагають відчувати молитовну єдність пастви зі своїми архіпастирями.

      У Світлу середу до Свято-Тетянинського храму завітав вікарій Рівненської єпархії, єпископ Дубенський Пимен, очоливши Вечірнє Богослужіння, після завершення якого звернувся до всіх присутніх у храмі, привітавши всіх зі святом Світлого Христового Воскресіння і передавши архіпастирське благословіння від митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія.

      І ще одна приємність від владики – це солодкі гостинці на честь свята, яким однаково раділи як діти, так і дорослі. А скільки людині потрібно для щастя? Тільки щоб хтось хоча б трохи поділився добром і радістю, які передаються від людини до людини, як ланцюгова реакція. Але є один найголовніший нюанс, про який в жодному разі не можна забувати: поділитися можна тільки тим, що маєш. А що це означає? Тільки те, що перш за все потрібно самому відчути радість Воскресіння Христового і впустити її у своє серце. Радіймо! Христос воскрес, а отже, віра наша не марна. Воістину воскрес!

О. Дученко

(204)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *