Свято Воскресіння в Казанській парафії

           Тиха дощова весняна ніч з п’янким буянням вишнево-яблуневого цвіту. Але це не звичайна ніч. Це той час, коли ми зустрічаємо воскреслого Христа.

     Христос воскрес! Воістину воскрес! Ці слова не лише привітання на свято Великодня. Вони утверджують віру в те, що Христос, Син Божий, своїми стражданнями і розп’яттям визволив людство від смерті. Він переміг смерть. І саме тому всі ми отримали шанс на життя вічне.

      Свято Воскресіння Христового у Казанській парафії розпочалося з хресного ходу навколо храму і зустрічі Благодатного вогню, який уже дванадцять років поспіль зустрічає в Києві і привозить у Рівненську єпархію протоієрей Рустік Мельничук. Святкова Утреня, Літургія і хресний хід з освяченням пасок – усе це є частиною Великоднього Богослужіння. Але найголовніше, що є його невід’ємною складовою – це радість. Так, саме та пасхальна радість, яка сповнює душі людей при зустрічі з воскреслим Христом, та, яка пізнається не розумом, а серцем, яка дарує надію і утверджує віру в Світле Христове воскресіння і життя вічне.

       Нехай же панує в наших серцях ота пасхальна радість і налаштовує струни душі нашої на спасіння. Христос воскрес! Воістину воскрес!

      “Воскресіння Твоє, Христе Спасе,  Ангели оспівують на Небесах. І нас на землі сподоби  чистим серцем Тебе славити”.

Олеся Дученко

(565)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *