Престольне свято в Казанській парафії міста Здолбунова

          Кожній людині з народження дарована мама, яка піклується про дитину, виховує, годує, учить робити перші кроки, а згодом – приймати рішення, учить бути Людиною. А ще в кожного з нас  є друга матір – Мати Божа. Саме Вона, Пресвята Богородиця, предстоїть перед Божим престолом за усе людство. Саме Їй, як справжній матері, болить доля і гріхи кожного з нас. Ось тому Вона стільки разів являлася людям і являла свій святий образ, який би допомогав у біді і нещасті, у хворобі  тілесній чи духовній.

      Одним із таких святих образів є Казанська ікона, яка є особливо шанованою у нашого народу. Саме на її честь будується храм у нашому місті і названа парафія. Кожного року від початку заснування парафії 21 липня відбувається вшановування Казанської ікони Пресвятої Богородиці. Цьогоріч святкове Богослужіння очолив єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії. Також був присутній митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій. Владиці співслужили  секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, прес-секретар єпархії архімандрит Герман (Кулакевич), благочинний Здолбунівського району, настоятель храму протоієрей Юрій Шевчук та духовенство району.

          Після Літургії була звершена хресна хода на будівництво Свято-Казанського храму, де відслужили молебень. Також було відзначено активістів парафії грамотами від митрополита Онуфрія.

    Святкування завершилося. Після Богослужіння люди хвилястою вервечкою потяглися додому, взявши із собою частинку благодаті в храмі. Усі пішли радісні і щасливі. Але не тому, що можна буде вдома заховатися від липневої спеки чи відпочити. Ні. Усі пішли радісні від того, що відчули, що у кожного з нас є особлива Надія і Захист, є Та, до якої можна завжди звернутися – і Вона почує, є Та, кого ми називаємо Матір’ю Божою і нашою Матір’ю Пресвятою. Вона допоможе, але … якщо ми попросимо.

“Заступнице усердная, Мати Господа Вышнего, за всех молиши Сына Твоего Христа Бога нашего, и всем твориши спастися…”

Олеся Дученко

(958)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *