Свято Преображення Господнього

     19 серпня – свято Преображення Господнього. Воно знаменує нам те, що Ісус – не просто людина, не просто Учитель. Він – Син Бога Живого, Він – Спаситель, Він – Світло, яке веде до Царства Небесного.

     На горі Фавор два тисячоліття тому сталося диво, яке побачили учні Христові: Ісус показав себе в тій славі, у якій Він перебуває від віку і до віку. А що означає це свято для нас зараз? Воно підтверджує те, що кожному з нас даний шанс на преображення свого життя і своєї душі. Воно стверджує, що є Вічний Бог, Той, який чекає нас у Небесній обителі, і Його побачать ті, хто своїм земним життя буде гідний цього. А як нагадування про диво преображення  ще й дотепер у  день свята, порушуючи всі можливі закони фізики й географії, на гору Фавор під час Літургії спускається  невагома сяюча хмаринка.

     Сьогодні, у день свята Преображення, ми просимо Господа, щоб освітив наші грішні душі світлом істинним і Своєю благодаттю, щоб допоміг пройти нам земний шлях і згодом поселив нас у Своєму Небесному граді. Хай же кожен очистить душу і сподобиться тої духовної радості, яку відчули апостоли на горі Фавор. І хай торкнеться фаворське світло усіх нас, щоб, подібно до святителя Григорія Палами, направили ми душі наші туди,  де живе Спаситель, “в горняя… в горняя… к Свету “.

О. Дученко

(445)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *